آموزشی

انواع صفحه نمایش لپ تاپ، قبل از خرید لپ تاپ با انواع صفحه ها آشنا شوید.

انواع صفحه نمایش لپ تاپ

فهرست مطالب

در هنگام انتخاب لپ تاپ، در کنار بررسی و انتخاب پردازنده، رم، هارد، گرافیک و ... یکی از قطعات مهم دیگر صفحه نمایش است. چه گیمیر باشید چه مهندس، چه به دنبال یک لپ تاپ برای تماشای فیلم باشید چه یک لپ تاپ برای طراحی، انتخاب نوع صفحه نمایش و آشنایی با انواع صفحه نمایش از مورد مهم است. صفحه نمایش در کنار ارائه تصویر و لذت بردن کاربر، صفحه نمایش بر عمر باتری، وزن دستگاه و حتی عملکرد کلی دستگاه هم تاثیر دارد. اما در هنگام انتخاب صفحه نمایش چه پارامترهایی مهم است، اندازه، نوع پنل، دقت و .. ؟قصد داریم در این مقاله بصورت جامع و خلاصه به این مسئله بپردازیم.

انواع صفحه نمایش

ساختار صفحه نمایش

دانستن ساختار صفحه نمایش لپ تاپ به شما کمک می کند تا نه تنها نحوه عملکرد آن را درک کنید، بلکه دلیل اینکه چرا برخی از ویژگی ها برای بهترین تجربه بصری از بقیه مهمتر هستند. با کنار گذاشتن بیشتر جنبه های فنی، سه بخش اصلی را برای هر صفحه نمایش لپ تاپ پیدا خواهید کرد: پنل، نور پس زمینه، و (در بسیاری از لپ تاپ ها) دیجیتایزر.

قسمت های مختلف صفحه نمایش

پنل:

پنل پایه و اساس نمایشگر لپ تاپ است که کیفیت و ویژگی های کلی آن را تعیین می کند. انواع مختلف پانل ها، مانند IPS  (سوئیچینگ درون صفحه)، TN  (نماتیک پیچ خورده)، VA  (تراز عمودی)، و OLED  (دیود ساطع کننده نور ارگانیک)، دارای ترکیبی از مزایا و معایب خاص خود هستند. مواردی مانند زاویه دید، بازتولید رنگ و زمان پاسخ بسته به فناوری پانل متفاوت است.

نور پس زمینه:

نور پس زمینه صفحه نمایش را روشن می کند و بر جنبه هایی مانند روشنایی و کنتراست تأثیر می گذارد. امروزه اکثر لپ تاپ ها از نور پس زمینه LED (دیود ساطع کننده نور) استفاده می کنند که بهره وری انرژی و کنترل دقیق روشنایی را فراهم می کند. صفحه‌نمایش‌های OLED یک استثنا هستند، این صفحه نمایش‌های خود تابشی هستند، به این معنی که پنل نور خود را بدون نیاز به نور پس‌زمینه جداگانه تولید می‌کند.
هر صفحه دارای لایه‌های پخش‌کننده اضافی بین پنل و نور پس‌زمینه است، اما اینها هرگز در مشخصات محصول توضیح داده نمی‌شوند و بر تصمیم خرید شما تأثیری نمی‌گذارند. اما یک ویژگی دیگر برای انتخاب لپ تاپ بعدی خود دارید: لمسی بودن.
دیجیتایزر: لپ تاپ های صفحه لمسی دارای یک لایه دیجیتالیزه کننده اضافی بر روی صفحه نمایش هستند که امکان تعامل از طریق حرکات لمسی را فراهم می کند. دیجیتایزر بر کیفیت تصویر صفحه نمایش تاثیری ندارد، اما نحوه تعامل شما با رایانه شخصی را تغییر می‌دهد و اجازه ورود لمس و اغلب قلم را می‌دهد. تنها نقطه ضعف این است که قابلیت لمس معمولاً قیمت بالاتری دارد. ورودی لمسی در میان لپ‌تاپ‌های ویندوزی و کروم‌بوک‌ها رایج شده است، به‌ویژه لپ‌تاپ‌های 2 در 1 قابل تبدیل یا جداشدنی که می‌توانند به تبلت تبدیل شوند.
بیشتر نوت‌بوک‌ها و تبلت‌های معمولی از صفحه‌نمایش‌های لمسی خازنی استفاده می‌کنند که دیجیتالیزه‌کننده‌های آن به دلیل خاصیت رسانایی بدن انسان، اعوجاج میدان الکترواستاتیک صفحه‌نمایش را هنگام اعمال انگشت دنبال می‌کنند. صفحه‌نمایش‌های لمسی صنعتی از فناوری مقاومتی استفاده می‌کنند که به فشار فیزیکی پاسخ می‌دهد - گزینه معمول برای لپ‌تاپ‌های مقاوم که در شرایط سخت و کارگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد.
اهمیت واقعی این فناوری ها در این است که، اگرچه ممکن است وسوسه انگیز باشد که یک صفحه نمایش لپ تاپ به خوبی هر صفحه نمایش دیگری باشد، اما دنیایی از تفاوت بین بهترین نمایشگرهای حرفه ای و صفحه نمایش ارزان تر لپ تاپ های اقتصادی خواهید دید.

قسمت های مختلف صفحه نمایش

پارامترهای کیفیت نمایش

خرید لپ‌تاپ می‌تواند با بسیاری از اصطلاحات مربوط به صفحه نمایش ضربه بزنید. اگر با نسبت تصویر و یا HDR آشنا نیستید نگران نباشید، ما اینجا هستیم تا برخی از رایج ترین اصطلاحات را ابهام کنیم.

اندازه صفحه نمایش، وضوح و نسبت تصویر

ابتدایی ترین اصطلاحات شامل اندازه، شکل و وضوح نمایشگر (تعداد پیکسل) است.

اندازه صفحه:

اندازه صفحه نمیش بصورت فاصله 2 گوشه متقابل بیانی می شود که این فاصله بصورت اینچ اندازه گیری می گردد. اندازه های محبوب صفحه نمایش لپ تاپ عبارتند از 13.3”، 14”، 15.6”، 16” و 17.3اینچ، اگرچه شما با اعشار و اندازه های متفاوتی در زیر و بالاتر از این محدوده مواجه خواهید شد. اغلب در استفاده معمولی از عدد بعد از نقطه اعشار صرفنظر می شود. مردم در مورد لپ تاپ های 15 و 17 اینچی صحبت می کنند بدون اینکه به ترتیب 15.6 و 17.3 اینچ را مشخص کنند.

یک صفحه نمایش بزرگتر فضای بصری بیشتری را فراهم می کند و امکان انجام چند کار با پنجره های برنامه های جانبی را فراهم می کند و تجربه تماشای ویدیوها و فیلم ها را بهبود می بخشد. همانطور که انتظار دارید صفحه‌نمایش‌های کوچک‌تر، طراحی‌های سبک‌تر و فشرده‌تر لپ‌تاپ را برای کاربرانی که قابلیت حمل و نقل برایشان مهم است را اجازه می‌دهد. لپ تاپ های قابل حمل معمولاً دارای نمایشگرهای 13 یا 14 اینچی هستند.

وضوح:

ترکیب دو عدد افقی به عمودی، وضوح صفحه یا تعداد پیکسل ها را نشان می دهد. دو پانل با اندازه فیزیکی یکسان، وضوح بالاتر تصاویر واضح‌تر و شفاف‌تری با جزئیات بیشتر به دست می‌دهد (و ردیف‌ها و ستون‌های بیشتری از صفحه‌گسترده را بدون پیمایش نشان می‌دهد). امروزه، لپ تاپ با دقت FHD(1920*1080) جز لپ تاپ با صفحه نمایش معمولی است و کیفیت 4K و بالاتر بسیار معمول است چه در لپ و چه در تلویزیون.

به عنوان یک قاعده، پنل‌های با وضوح بالاتر بهتر به نظر می‌رسند زیرا می‌توانند جزئیات دقیق‌تری را نشان دهند، اما در لپ‌تاپ‌های کوچک‌تر، ممکن است تفاوت چندانی ایجاد نکنند، به‌ویژه برای برنامه‌های روزمره مانند اینترنت گردی و تماشای فیلم. ممکن است احساس کنید که یک صفحه نمایش 14 اینچی با وضوح 4K باعث می شود عناصر صفحه بسیار کوچک یا نازک دیده شوند که امروزه در تنظیمات سیستم عامل، براحتی می توان تا حدی این مسئله را حل کرد.

نسبت تصویر:

نسبت صفحه نمایش نسبت عرض آن به ارتفاع آن است. نسبت تصویر 16:9 شبیه تلویزیون (شامل صفحه نمایش فول اچ دی و 4K) مسلماً استاندارد امروزی و بهترین برای تماشای استریم ویدیو است، اما کمی بلندتر 16:10 به طور فزاینده ای محبوب است.

همچنین نسبت تصویر 3:2 حتی بلندتر یا مربع‌تر است که به شما امکان می‌دهد بدون اسکرول کردن، به میزان قابل توجهی یک سند یا صفحه وب را ببینید. این نسبت در تبلت ها شروع شد، اما به لپ تاپ ها منتقل شده است، اما در هنگام تماشای فیلم در بالا و پایین صفحه نمایش یک نوار سیاه قرار دارد.

محدوده رنگ و دقت رنگ

یک صفحه نمایش دارای رنگ های زیاد و متنوع است، اما کیفیت و جنب و جوش آن رنگ می تواند بسیار متفاوت باشد. اگر طراح هستید و یا کارهای گرافیکی انجام می دهید، رنگ دقیق یک الزام است، اما حتی افراد غیر حرفه ای نیز از صفحه نمایش با کیفیت بالا و دقیق رنگ بهره مند می شوند، اگرچه به ندرت به صفحه نمایش با کیفیت نیاز دارند. کیفیت رنگ به دو روش اندازه گیری می شود: وسعت رنگ و دقت رنگ.

دقت رنگ:

دقت به توانایی نمایشگر در بازتولید درست و دقیق رنگ ها اشاره دارد. یک صفحه نمایش با دقت رنگ عالی تضمین می کند که تصاویر و ویدیوها همانطور که طراح عکس یا سازنده فیلم در نظر گرفته ظاهر می شوند - پیراهن هاوایی که به صورت آنلاین خریداری می کنید در کمد لباس شما مانند روی صفحه به نظر می رسد.

چه کسی به طیف رنگی گسترده و دقت بالا نیاز دارد؟ حرفه‌ای‌هایی که در زمینه کارهای طراحی کار می‌کنند، آشکارا از رنگ‌های دقیق‌تر بهره می‌برند، و نمایشگرهای با گستره وسیع اغلب در لپ‌تاپ‌های مخصوص کارهای طراحی، گرافیکی و مهندسی مهم و با اهمیت هستند. یک لپ تاپ ارزان قیمت ممکن است 100٪ یا تقریباً 100٪ از وسعت sRGB روزمره را پوشش دهد، اما فقط 50٪ یا 75٪ از Adobe RGB یا DCI-P3 را پوشش می دهد. لپ‌تاپ‌های ممتاز، به‌ویژه آن‌هایی که صفحه‌نمایش OLED دارند، اغلب پوشش 100 درصدی دو گستره اخیر را ارائه می‌کنند. چنین پنلی چه در حال تماشای نتفلیکس، چه در حال ویرایش عکس‌های دیجیتالی و چه در حال بازی باشید، عالی به نظر می‌رسد.

کنتراست، روشنایی و HDR

به همان اندازه که رنگ و میزان طیف رنگی که یک صفحه نمایش می تواند نشان دهد مهم است میزان روشنایی و کنتراست صفحه نمایش نیز مهم است. رنگ توسط پنل نمایشگر تولید می شود، در حالی که روشنایی به نور پس زمینه بستگی دارد. کنتراست تعامل بین این دو است.

کنتراست: کنتراست تفاوت بین تاریک ترین و روشن ترین قسمت های یک تصویر را اندازه گیری می کند که به صورت نسبت اندازه گیری می شود. نسبت کنتراست بالاتر به معنای پس‌زمینه‌های سفید سفیدتر (نه خاکستری یا تیره‌تر)، سیاه‌های تیره‌تر و جزئیات واضح‌تر در مناطق تاریک یا سایه‌دار است که تجربه بصری بهتری را ایجاد می‌کند.

روشنایی: سطح روشنایی آن بر خوانایی صفحه نمایش در شرایط نوری مختلف تأثیر می گذارد. روشنایی بر حسب nits اندازه گیری می شود که اصطلاحی عامیانه برای کندل در هر متر مربع است. روشنایی بیشتر باعث افزایش دید در اتاق‌هایی با نور خوب یا فضای باز می‌شود و رنگ‌ها را زنده‌تر نشان می‌دهد. صفحه نمایش های تیره تر عمر باتری بهتری را ارائه می دهند. بسیاری از لپ‌تاپ‌های مقرون‌به‌صرفه به 250 نیت می‌رسند، هر چند هنگام خرید به دنبال روشنایی 300 یا 400 نیت هستیم. ایستگاه‌های کاری سیار و لپ‌تاپ‌های تولید محتوا با فناوری پنل IPS معمولاً 500 نیت بالاتری دارند، البته این اعداد در صفحه نمایش های OLED به دلیل ماهیت آن متفاوت است.

HDR:  فناوری محدوده دینامیکی بالا (HDR)  نسبت کنتراست و گستره رنگ نمایشگر را افزایش می‌دهد و طیف وسیع‌تری از سطوح درخشندگی و تصاویر واضح‌تر را ارائه می‌دهد. پشتیبانی از HDR  (که فقط با محتوای HDR کار می‌کند) پس از محدود شدن به تلویزیون‌های هوشمند سطح بالا، هر روز به نمایشگرها و لپ‌تاپ‌های سطح‌بالای بیشتری می‌آید و به شما شور و نشاط لازم برای لذت بردن از رسانه‌های مدرن را می‌دهد.

انواع اندازه صفحه نمایش

ملزومات صفحه نمایش لپ تاپ گیمینگ

نرخ بروزرسانی، زمان پاسخ و همگام سازی

وقتی صحبت از لپ‌تاپ‌های گیمینگ به میان می‌آید، چند مشخصات صفحه نمایش وجود دارد که باید به آن‌ها توجه کنیم. گیمرها برای عملکرد سریع نیاز به حرکت روان دارند، به این معنی که صفحه نمایشی می تواند با یک پردازنده گرافیکی پرقدرت مانند یکی از تراشه های GeForce Nvidia یا Radeon AMD سازگاری داشته باشد.

نرخ بروزرسانی:

نرخ بروزرسانی تعداد دفعاتی است که نمایشگر تصویر را دوباره ترسیم یا بروز می کند. اکثر صفحه نمایش های لپ تاپ با سرعت 60 هرتز (60 هرتز) یا ترسیم مجدد در ثانیه به روز می شوند که برای بهره وری اداری یا مشاهده ویدیو خوب است. با این حال، گیمرها از پردازنده‌های گرافیکی استفاده می‌کنند که می‌توانند تصویر با فریم بیش از 60 فریم در ثانیه را ارائه دهند، بنابراین صفحه‌هایی با نرخ تازه‌سازی بالاتر مانند 144 هرتز یا 240 هرتز، حرکت نرم‌تر و تاری کمتری ارائه می‌دهند.

زمان پاسخگویی:

زمان پاسخگویی سرعت تغییر یک پیکسل از یک رنگ به رنگ دیگر را اندازه گیری می کند. زمان پاسخ کمتر، شبح و تاری حرکت را به حداقل می رساند و وضوح تصاویر متحرک را افزایش می دهد.

همگام‌سازی تطبیقی:

این فناوری‌های مورد علاقه گیمرها، نرخ تازه‌سازی نمایشگر را با خروجی کارت گرافیک همگام می‌کنند، پارگی یا لرزش صفحه را کاهش می‌دهند و بازی روان‌تری را ارائه می‌دهند. برجسته ترین استانداردها از سازندگان رقیب GPU، Nvidia G-Sync و AMD FreeSync هستند، اما انجمن استانداردهای الکترونیک ویدئو (VESA)  یک برچسب عمومی تر AdaptiveSync را برای برجسته کردن نمایشگرهایی که این قابلیت را دارند، تبلیغ کرده است. این فناوری به ندرت در نوت بوک های بهره وری رایج وجود دارد، اما برای گیمرهای سخت افزاری ضروری است.

گیمرها حداقل 60 فریم در ثانیه (فریم بر ثانیه) را برای عملکرد روان در نظر می گیرند، بنابراین بیشتر بازی ها روی صفحه نمایش 60 هرتزی قابل پخش خواهند بود، اما همانطور که گفته شد گیمرهای جدی از نرخ تازه سازی 120 هرتز یا بالاتر و پشتیبانی از نرخ نوسازی متغیر (VRR) خودداری می کنند. ، به این معنی که صفحه نمایش می تواند سرعت های نوسانی از یک GPU را در خود جای دهد. زمان‌های پاسخ‌دهی چندان ضروری نیستند، اما بیشتر لپ‌تاپ‌های بازی زمان پاسخگویی ۵ میلی‌ثانیه یا کمتر را تولید می‌کنند که برای اکثر بازی‌ها بسیار سریع است.

صفحه نمایش لپ تاپ گیمینگ

انواع نمایشگر

ما در بالا به فناوری های مختلف نمایشگر اشاره کردیم. انتخاب شما بسته به اینکه از لپ تاپ خود برای کاربری اداری و تماشای فیلم، گیم و بازی، یا انجام کارهای مهندسی یا طراحی استفاده می کنید، متفاوت خواهد بود. استفاده شما تعیین می‌کند که آیا به رنگ دقیق‌تر، پاسخ سریع‌تر یا عمر باتری بیشتر نیاز دارید، که همگی تحت تأثیر فناوری پنل لپ‌تاپ شما هستند.

پنل TN

پنل TN چیست؟

پنل Twisted Nematic یا به اختصار TN، قدیمی‌ترین مدل در میان پنل های ذکر شده است. مولکول‌های کریستال مایع در این پنل با جریان الکتریکی کنترل می‌شوند؛ به طوری که با عبور جریان الکتریکی، کریستال مایع پیچ می‌خورد و نور را از خود عبور می‌دهد. همچنین زمانی که جریان الکتریکی وجود ندارد، صفحه کریستال مایع خاموش می‌شود.

مزایا و معایب پنل TN

  • بزرگ‌ترین نقطه قوت پنل TN، سرعت بسیار بالای آن هنگام تغییر پیکسل‌ها است که تصاویر متحرک را روان نمایش خواهد داد. همین موضوع باعث به وجود آمدن نرخ تازه سازی بسیار بالا و زمان پاسخگویی پایین در مانیتورهای TN شده است؛ از این رو پنل‌های TN بهترین گزینه برای کاربری گیمینگ و انجام بازی‌های رقابتی سبک شوتر اول شخص (تفنگی) نظیر CS:GO، COD: Warzone، Rainbow Six و حتی بازی‌های استراتژی (RTS) مانند League of Legends و DOTA 2 خواهد بود.
  • قیمت بسیار پایین و مقرون به صرفه بودن یکی دیگر از مزیت‌های این پنل به شمار می‌رود و انتخابی عالی برای کاربران با بودجه محدود است.

اولین نکته قابل توجه در پنل‌های TN، زاویه دید آن‌ها است؛ به طوری که با جابه‌جا شدن و نگاه کردن به صفحه نمایش از زاویه دیگر، وضوح تصویر و میزان روشنایی آن دچار تغییر شده و ممکن است تجربه دیداری شما را خراب کند. یکی دیگر از معایب پنل TN، رنگ‌های قابل نمایش آن است که به دلیل قدیمی بودن و قیمت بسیار ارزان، در مقایسه با پنل‌های دیگر کیفیت و وضوح خوبی ندارد.

پنل IPS

پنل IPS به صورت اختصاصی با هدف جبران محدودیت‌های پنل TN طراحی شده است و می‌توان آن را برای هر نوع کاربری استفاده نمود. این نوع پنل‌‌ مانیتور از قیمت بالاتری نسبت به پنل‌های TN برخوردارند اما مشکلاتی نظیر وضوح رنگ و زاویه دید را به همراه ندارند. از کاربری‌هایی نظیر طراحی گرافیکی و حرفه‌ای گرفته تا گیمینگ و حتی انجام کارهای روزمره، مانیتورهای IPS می‌توانند یک گزینه بسیار عالی برای هریک از آن‌ها باشند. امروزه مانیتورهای IPS با قیمت‌های مناسب نیز در بازار موجود هستند و هر کاربری می‌تواند از این تکنولوژی بهر‌ه‌مند شود.

پنل IPS چیست؟

پنل IPS یا In Plane Switching درست مثل دیگر مانیتورهای LCD، از جریان الکتریکی و ولتاژ برای کنترل تراز کریستال‌های مایع استفاده ‌می‌کند. اما بر خلاف پنل‌های TN که کریستال‌ها پیچ می‌خورند، کریستال‌های موجود در پنل IPS موازی با بستر شیشه‌‌ای قرار می‌گیرند و به طور کامل می‌چرخند تا نور را عبور دهند.

مزایا و معایب پنل IPS

بر خلاف پنل‌های TN، با جابه‌جایی و تغییر زاویه دید یک پنل IPS، شاهد افت کیفیت تصویر و تار شدن صفحه نمایش نخواهید بود. از طرف دیگر پنل‌های IPS رنگ‌ها را بسیار واضح نمایش می‌دهند و با پشتیبانی از فضاهای رنگی مختلف با دقت بالا، بدون شک بهترین انتخاب برای گرافیست‌ها و طراحان حرفه‌ای خواهد بود؛ زیرا این کاربرها برای دریافت بهترین خروجی، به دیدن محتوا در واقعی‌ترین شکل ممکن احتیاج دارند. از دیگر مزیت‌های این پنل می‌توان به روشنایی خوب آن برای نمایش واضح و شفاف تصاویر اشاره کرد.

زمینه‌ای که پنل‌های IPS در آن مشکل داشتند، سرعت تغییر پیکسل‌ها بوده که موجب برخورداری آن‌ها از نرخ تازه سازی پایین‌تر و زمان پاسخگویی زیاد نسبت به پنل‌های TN شده است. با پیشرفت روز افزون تکنولوژی، این مشکل کاهش یافته و مانیتورهای IPS با رفرش ریت بالا و زمان پاسخگویی پایین جهت انجام بازی نیز در بازار یافت می‌شوند که جایگزین مناسبی برای مانیتورهای TN به شمار می‌روند. ساخت مانیتور با پنل IPS بیشترین هزینه را در میان پنل‌های دیگر دارد و به همین دلیل، قیمت بالاتری در مقایسه با سایر پنل‌ها دارد.

پنل VA

پنل‌های VA از نظر عملکردی در میان پنل‌‌های TN و IPS قرار می‌گیرند؛ به طوری که نسبت به پنل‌های TN برتری دارند ولی بهتر از پنل‌های IPS نیستند. انجام کارهایی همچون تماشای فیلم، محتوای چند رسانه‌ای و انجام بازی‌های گرافیکی AAA با این پنل مانیتور، تجربه لذت بخشی را برای شما به ارمغان خواهد آورد. به دلیل برخورداری از کیفیت تصویر بهتر، پنل‌های VA می‌توانند جایگزین مناسبی برای پنل‌های TN باشند.

مزایا و معایب پنل VA

بزرگ‌ترین مزیت پنل VA نسبت به سایر پنل‌ها، کنتراست و تضاد رنگی بسیار بالای آن است؛ به طوری که کنتراست آن‌ها از 2500:1 شروع شده و گاهی به 6000:1 نیز می‌رسد. این موضوع باعث به وجود آمدن رنگ‌های مشکی بسیار عمیق می‌شود و برای افرادی که در اتاق‌ها و فضاهای تاریک از سیستم استفاده می‌کنند یک گزینه عالی خواهد بود. یکی دیگر از نقاط قوت این مانیتورهای VA، قیمت مناسب آن‌ها است و تقریباً با هر بودجه‌ای می‌توان آن‌ها را تهیه کرد.

پنل‌های VA معمولاً زاویه دید گسترده‌تری نسبت به پنل‌های TN دارند ولی ممکن است با فاصله گرفتن از مرکز دید مانیتور و جابه‌جایی، تغییر روشنایی تصاویر را شاهد باشید. یکی دیگر از زمینه‌هایی که پنل VA در آن مشکل دارد، زمان پاسخگویی است؛ به طوری که در مقایسه با مدل‌های TN و IPS، کندتر عمل می‌کند

Mini LED

صفحه‌نمایش‌های مینی LED دارای دیودهای ساطع نور کوچک‌تر در نور پس‌زمینه هستند که مناطق کم‌نور محلی دقیق را امکان‌پذیر می‌کنند و کنتراست و سطوح سیاه را افزایش می‌دهند. این فناوری در لپ‌تاپ‌ها (و تلویزیون‌های) سطح بالا محبوبیت پیدا می‌کند، زیرا با استفاده از همان پنل IPS، کنتراست بهتر و عملکرد چشم‌گیرتر HDR را امکان‌پذیر می‌کند.

OLED

مخفف صفحه‌های ال‌ای‌دی ارگانیک، پنل‌های OLED رنگ‌های غنی، زنده و نسبت‌های کنتراست بالایی را ارائه می‌کنند (نزدیک‌ترین چیز به کنتراست بی‌نهایت موجود). به‌عنوان پنل‌های خود تابش، به نور پس‌زمینه جداگانه نیاز ندارند - هر پیکسل می‌درخشد و می‌توان در صورت لزوم روشن یا کم‌نور کرد، با پیکسل‌های سیاه به معنای واقعی کلمه خاموش می‌شوند و به سیاهی واقعی دست می‌یابند زیرا هیچ نور پس‌زمینه‌ای از آن عبور نمی‌کند.

هر سه این گزینه های نمایش محبوب ارزش دیدن را دارند. شما واقعا هیچ انتخاب بدی ندارید نمایشگرهای IPS را در لپ‌تاپ‌ها در هر بازه قیمتی، با نمایشگرهای mini LED و OLED در مدل‌های پرمیوم‌تر پیدا خواهید کرد، اگرچه هزینه‌ها کاهش می‌یابد. ما معمولاً صفحه نمایش OLED را برای بهره‌وری و کار خلاقانه توصیه می‌کنیم، اگرچه پنل‌های IPS از نرخ تازه‌سازی سریع‌تر و زمان پاسخ‌دهی برای گیمرها پشتیبانی می‌کنند.

انتخاب صفحه نمایش لپ تاپ برای شما

چه در حال خرید لپ‌تاپ برای کارهای اداری اولیه و مرور وب باشید، چه یک سیستم خلاقانه حرفه‌ای برای هنرهای گرافیکی، یا یک دستگاه بازی برای برنده شدن در مسابقات قهرمانی ورزش‌های الکترونیکی، داشتن نمایشگر مناسب تفاوت را ایجاد می‌کند. با درک مهم‌ترین عناصر صفحه‌نمایش مدرن، می‌توانید نمایشگری را بیابید که بهترین ظاهر را دارد و دقیقاً آنچه را که نیاز دارید انجام می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *