معرفی پردازنده های شرکت Intel-کدام پردازنده مناسب شماست؟
قصد خرید لپ تاپ دارید؟ با پردازنده های لپ تاپ آشنا هستید؟ می دانید کدام پردازنده برای کاربری شما مناسب است؟ حدود 90 درصد لپ تاپ های موجود در بازار ایران دارای پردازنده اینتل هستند آیا با آنها آشنا هستید؟ در این مقاله قصد داریم انواع پردازنده های ساخت شرکت اینتل را به شما معرفی کنیم با ما همراه باشید.
پردازنده های شرکت اینتل را که در حال حاضر در لپ تاپ های بازار استفاده می شود به 4 دسته زیر تقسیم کرد:
1-Intel Celeron & Pentium & Atom
2-Intel Core 2 Duo
3-Intel Core i
4-Intel Xeon
1- پردازنده Intel Celeron & Pentium & Atom
این دسته از پردازنده ها مخصوص کاربری اداری و معمولی هستند. پردازنده هایی با توان مصرفی پایین و توان تولیدی متوسط و پایین که مخصوص کارهایی همچون اینترنت و وبگردی، تماشای فیلم و .. است. این پردازنده ها بیشتر بر روی تبلت، کروم بوک و لپ تاپ هایی سبک و کاربری معمولی نصب می شود.
2- پردازنده Intel Core 2 Duo
این پردازنده جزء پردازنده های 2 هسته ای اولیه ارائه شده توسط شرکت Intel است. این پردازنده چز در لپ تاپ های قدیمی امروزه استفاده نمی شوند و منسوخ شده اسند.
3- پردازنده Intel Core i
این پردازنده جزء پرکاربردترین و اصلی ترین پردازنده های مورد استفاده در لپ تاپ و کامپیوتر است. شماتیک کلی نامگذاری این سری از پردازنده ها بصورت زیر است.
در بالا عبارت اول بیانگر برند و نام پردازنده است، قسمت دوم سری پردازنده که گاها به اشتباه به عنوان تعداد هسته پردازنده معرفی می شود. قسمت سوم بیانگر نسل و مشخصات پردازنده است. قسمت چهارم بیانگر دسته پردازنده که کدام دسته و گروه است. در حالت کلی پردازنده های سری Core i بصورت زیر دسته بندی می شوند:
پردازنده های شرکت Intel به 4 دسته زیر تقسیم می شوند.
Intel Core i3
Intel Core i5
Intel Core i7
Intel Core i9
در دسته بندی بالا هرچه عدد پردازنده بزرگتر باشد پردازنده قدرتمندتر است. از طرفی دیگر این پردازنده ها از نظر نوع ساختار و کاربری نیز تقسیم می شوند که این تقسیم بندی با قرارگیری حروفی در انتها نام آنها نشان داده می شود. از نظر کاربری، پردازنده های شرکت Intel به دسته های زیر تقسیم می شوند:
Y,U,M,MQ,HQ,H,X و Xeon
I. پردازنده سری Y
این سری پردازنده ها، دارای توان تولیدی متوسط به پایین و توان مصرفی کمی است. این پردازنده ها در تبلت و لپ تاپ هایی با کاربری های اداری ودانشجویی استفاده می شود. کاربری هایی که تنها برای اینترنت گردی و تماشای فیلم از این لپ تاپ استفاده می کند.
II. پردازنده سری U
این پردازنده ها از لحاظ عملکرد و قدرت مشابه سری Y است با کمی قدرت بیشتر. این پردازنده دارای توان تولیدی متوسط و توان مصرفی پایینی است و لپ تاپ هایی با کاربری اداری و دانشجویی استفاده می شود. لپ تاپ هایی از سری Latitude ساخته شرکت Dell و سری Probook شرکت HP دارای این پردازنده ها است.
III. پردازنده سری M
این پردازنده ها دارای توان تولیدی متوسط به بالا است که در کاربری دانشجویی، اداری و تا حدودی مهندسی استفاده می شود. این پردازنده ها در لپ تاپ های سری Latitude و سری Precision شرکت Dell و همچنین سری Elitebook و سری زدبوک شرکت HP که کاربری های اداری و دانشجویی دارند استفاده می شود.
VI. پردازنده سری MQ و QM
این سری پردازنده، در لپ تاپ هایی با کاربری مهندسی، گیمینگ و رندرینگ که در نسل 4 به پایین استفاده شده است. این پردازنده ها دارای توان تولیدی بالا در کنار توان مصرفی بالا هستند که در لپ تاپ های سری Elitebook و Zbook شرکت HP و همچنین لپ تاپ سری Precision شرکت Dell استفاده شده است.
V. پردازنده های سری HQ ، H و HX
این سری پردازنده های سری جدید و نسل جدید از پردازنده های قدرتمند MQ و QM هستند که به ترتیب از نسل 6 و 7 (HQ) و بعدا نسل 8 به بالا (H) ارائه شدند. این سری پردازنده خود دارای 4 دسته است که این 4 دسته عبارتند از:
پردازنده های HQ
این سری پردازنده از پردازنده های نسل 6 و 7 هستند با توان مصرفی و تولیدی فوق العاده که مخصوص محاسبات سنگین هستند. این پردازنده ها به دلیل قدرت فوق العاده ای که دارند بیشتر در لپ تاپ مهندسی و گیمینگ استفاده می شوند.
پردازنده های H
پردازنده های سری H هم رده و هم سری پردازنده های سری HQ هستند و تنها تفاوت آنها با سری HQ این است که پردازنده های H در نسل های 8 به بالا معرفی و ارائه شده اند. این پردازنده ها نیز به دلیل قدرت فوق العاده ای که دارند مخصوص کارهای مهندسی و رندر و بازی هستند.
پردازنده های HK
اما می رسیم به سری مورد علاقه من یا سری HK که فوق العاده است. اما چرا این سری از پردازنده اینقدر جذاب است، دلیل این جذابیت قابلیت دوپینگ کردن آن است یعنی چی؟ این پردازنده به دلیل طراحی فوق العاده ای که دارد امکان اورکلاک یا افزایش دستی سرعت پردازنده را دارد که در پردازش های سنگین عالی است.
پردازنده های HX
این شما و این سری جدید پردازنده های مهندسی و صنعتی با مشخصات و خصوصیات فوق العاده. مشکل پردازنده های سری H مصرف بالای انرژی است که این مورد هم به دلیل هسته های قدرتمند آن است. اما شرکت اینتل
IV. پردازنده های سری Xeon و X
این پردازنده ها جز قویترین پردازنده های ساخته شده توسط شرکت Intel است. این پردازنده ها دارای توان تولیدی بسیار بالا در کنار توان مصرفی بالا است. در لپ تاپ هایی که برای کارهای مهندسی و رندرینگ که نیاز به پردازنده هایی فوق العاده نیاز دارند استفاده می شود.